Regiokeuze biogashub

De afgelopen weken zijn de grotere groenverwerkers en agrarische bedrijven gevestigd in de provincie Utrecht en daar vlak buiten benaderd om de interesse en mogelijkheden bij deze ondernemers voor deelname aan een biogashub te inventariseren. Ook hebben enkele ondernemers op eigen initiatief hun interesse via deze website kenbaar gemaakt.  Door de resultaten van de inventarisatie op de kaart te zetten, hebben we samen met de projectgroep een goed beeld gekregen waar in de provincie veel interesse aanwezig is. De meeste geïnteresseerden zijn te vinden in regio Woudenberg-Scherpenzeel-Renswoude. Daarnaast lijkt de regio Soest-Amersfoort-Nijkerk ook veel potentie te bieden.  Er zijn in deze regio’s meerdere ondernemers geintereseerd in de aanleg van een vergister in combinatie met aansluiting op een hub.

Zit u ook in één van deze regio’s, heeft u interesse om mee te doen en heeft u deze nog niet kenbaar gemaakt? Vul dan nu de deelname vragenlijst in! De aankomende weken zullen wij kosteloos en vrijblijvend afspraken maken met ondernemers in deze regio’s om te kijken wat er precies mogelijk is.  Hierbij zal aandacht worden besteed aan de businesscase, financieringsmogelijkheden, biomassa aanbod en technische haalbaarheid op locatie.

Mocht uw onderneming gevestigd zijn in een andere regio en u wilt toch graag deelnemen aan een biogashub: laat het ons weten! Bij voldoende belangstelling kunnen we de mogelijkheden ook elders in de provincie verkennen. Van belang is om uw netwerk in de regio aan te sporen om hun interesse kenbaar te maken door de vragenlijst in te vullen, zodat deze potentie ook voor ons duidelijk wordt.

kaart projectgebied

2 reacties op “Regiokeuze biogashub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>